Oldalak


KÖNYÖRGÉS SZENT RITÁHOZ

Istenünk! Te példaképnek állítottad elénk Szent Ritát.
Közbenjárása által hallgasd meg kéréseinket.

1. Szent Rita, Cascia szentje, mi tisztelünk téged a keresztségben tett ígéretek iránti hűségedért. Járj közben értünk az Úrnál, hogy örvendezve élhessünk, és kitartóak lehessünk a szentség iránti fogadalmunkhoz, a jó által legyőzve a gonoszt.
Kérünk téged hallgass meg minket!


2. Tisztelünk téged, dicsőséges Szent Rita, hogy egész életeden át szeretted az imádságot. Segíts, hogy egységben maradjunk Jézussal, aki nélkül semmit sem tehetünk. Az Ő nevét hívjuk segítségül, mert megváltást csak általa kapunk.

Kérünk téged hallgass meg minket!

  3. Tisztelünk téged, a kibékítés szentjét azért a lelkierőért és bátorságért, amelyről tanúbizonyságot tettél életed legtragikusabb eseményeiben. Járj közben értünk az Úrnál azért, hogy le tudjunk győzni bármilyen kétséget és félelmet, miközben hiszünk a szeretet győzelmében még a legválságosabb helyzetekben is.
Kérünk téged hallgass meg minket!
 
4. Tisztelünk téged Szent Rita - aki tapasztalatot szereztél a családi életben - azért a példáért, melyet gyermekként, hitvesként és anyaként, özvegyként és apácaként mutattál. Segíts nekünk, hogy mindegyikünk a legjobban használhassa fel az Istentől kapott ajándékokat, és közben reményt és békét hintsünk szét a mindennapi feladataink teljesítése során.

Kérünk téged hallgass meg minket!

  5. Tisztelünk téged - a tövis és a rózsa szentjét - a keresztre feszített Jézus iránti alázatos és igaz szeretetedért. Segíts nekünk, hogy megbánjuk bűneinket, s ugyanúgy, mint te, igaz szívvel és cselekedeteinken keresztül is szeressük Jézust.
Kérünk téged hallgass meg minket! Amen.

Forrás ~ Internet